[femalevoice.gr] Συνεντευξη της Ευανθιας Μαγνη στο femalevoice.gr

1. Ποιο είναι χειρότερο: η αποτυχία ή το να μην επιχειρήσετε κάτι ποτέ;
Δεν φοβάμαι να αποτύχω, αντίθετα φοβάμαι μην μείνω με την απορία, όταν αποφασίζω κάτι το κάνω χωρίς να σκεφτώ καθόλου αν θα πετύχω τον σκοπό μου η όχι, αν και είμαι τυχερή η ζωή μου έδινε πάντα όταν έπαιρνα μια λάθος απόφαση, γρήγορα την εναλλακτική λύση....

2. Ποιο είναι εκείνο που θα θέλατε να αλλάξετε πιο πολύ στον κόσμο;
Τον πόλεμο στο όνομα ενός Θεού που σίγουρα δεν ζήτησε ποτέ κάτι τέτοιο, άνθρωποι έγραψαν αυτά τα πράγματα εν αγνοία σίγουρα του υπέρτατου του Θεού που σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω στον Θεό τιμωρό.

3. Πιστεύετε σ’ αυτό που κάνετε ή συμβιβάζεστε με ό,τι κάνετε;
Δεν συμβιβάζομαι ποτέ, πιστεύω απόλυτα στις πράξεις μου σωστές ή όχι, είμαι από τα άτομα που στηρίζουν τον εαυτό τους, δεν είμαι εχθρός μου, τα έχω βρει μαζί μου.
Άρα όχι δεν αντέχω ζωή με συμβιβασμούς θα με αδικούσα.

4. Σε ποιο βαθμό ελέγχετε την τροπή που έχει πάρει η ζωή σας;
Απόλυτα και καθόλου! Απόλυτα γιατί επιλέγω τις πράξεις μου, καθόλου γιατί πιστεύω στο πεπρωμένο, πιστεύω ότι όλα είναι γραμμένα στο βιβλίο της ζωής μας, μόνο που μας δίνεται η επιλογή μεταξύ του καλού και του κακού.

5. Αν μπορούσατε να δώσετε σ’ ένα μικρό παιδί μια μόνο συμβουλή, τι θα του λέγατε;
Κοίτα ψηλά τον ουρανό και ανέπνεε... ανέπνεε βαθιά και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους!

6. Γιατί είστε εσείς; Περιγράψατε μου εσάς με πέντε λέξεις .
Γιατί δεν θα μπορούσα να είμαι καμία άλλη :) γιατί με συμπαθώ...
Ανυπόμονη, ονειροπόλα, μαμά, Ελληνίδα, ασυμβίβαστη.

7. Είστε για τους άλλους ο φίλος που θα θέλατε να έχετε;
Αυτό θα πρέπει να το απαντήσουν οι φίλοι μου, εγώ δεν μπορώ να με κρίνω ως φίλη, όμως αν κάποιος φίλος μου αποφασίσει να κάνει την μεγαλύτερη τρέλα του κόσμου θα είμαι εκεί να τον στηρίξω και να ρισκάρω μαζί του ως το τέλος, δεν εγκαταλείπω τους ανθρώπους που είναι γύρω μου στα δύσκολα, ίσως στα εύκολα να είμαι απούσα κάποιες φορές, όμως στα δύσκολα είμαι εκεί και το ξέρουν.

8. Τι θα κάνατε διαφορετικά αν γνωρίζατε ότι κανείς δεν θα σας κρίνει;
Τίποτε, όλα θα τα άφηνα τα ίδια, δεν με επηρεάζει κανείς στις αποφάσεις μου, αν θέλω να κάνω κάτι και το αποφασίσω δεν με σταματά τίποτε, μόνο ο Θεός θα με κρίνει όταν αποφασίσει ότι θέλει να με συναντήσει και ελπίζω να αργήσει αυτό.

9. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Αποφασίζετε για εσάς τους ίδιους ή αφήνετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς;
Δεν αφήνω τους άλλους να αποφασίζουν για εμένα, όχι εγωιστικά απλώς γιατί να αποφασίσει κάποιος άλλος για κάτι που ίσως αποδειχθεί λάθος; γιατί να φορτωθεί το λάθος κάποιος άλλος; Αποφασίζω μόνη και τα αποτελέσματα των πράξεων μου σωστά η λάθος είναι δικά μου, αυτό με βοηθά άλλωστε να εξελιχθώ ως άνθρωπος ως νοήμων άνθρωπος.

10. Ας μιλήσουμε λίγο για το καινούργιο σας βιβλίο το "Κισμέτ" , ποιος  από τους ήρωες  του  βιβλίου  σας παίδεψε περισσότερο για να αποτυπωθεί στο χαρτί;
Δεν συνάντησα ιδιαίτερη δυσκολία με κάποιον από όλους, τους έδωσα ίσες ευκαιρίες να τυλιχθούν μέσα στο περιτύλιγμα που τους ήθελα, με τις ομορφιές και τις ασχήμιες τους, ήθελα να είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας  που θα μπορούσαν να είναι φίλοι η γνωστοί μας, όμως ευέλικτοι έτσι ούτως ώστε οι αναγνώστες μου να τους πλάσουν με την δική τους φαντασία, έτσι όπως τους φαντάζονται εκείνοι, γιαυτό άλλωστε αποφεύγω τις περιττές περιγραφές, θέλω να ταξιδεύει μαζί μου ο αναγνώστης όχι να τον κατευθύνω.

11. Έχετε γράψει στίχους για το Μπρούσκο; Για τον Μακεδόνα, τον Μπάση και άλλους..προτιμάτε την συγγραφή η την στιχουργία; 
Η γραφή ενός βιβλίου θέλει χρόνο και σκέψη, η στιχουργία είναι η στιγμή, μια καλή στιγμή που μπορεί να αποδώσει και να δημιουργήσει συναίσθημα που μπορούν να μοιραστούν πολλοί άνθρωποι σε λίγες αράδες.
Δεν μπορώ να διαλέξω, διαλέγω μόνο τον χρόνο που είτε θα γράψω ένα τραγούδι, είτε ένα βιβλίο, την στιγμή που βρίσκομαι και το συναίσθημα που θέλω να μοιραστώ.
Το Μπρούσκο προέκυψε από μόνο του, το τραγούδι μας "Όνειρα χαμένα" έχει παίξει σε πολλά επεισόδια.

12. Επόμενο βήμα τι ετοιμάζετε  αυτόν τον καιρό;
Είμαι σε δημιουργική περίοδο, ετοιμάζω αρκετά πράγματα το σενάριο για μια ταινία στο εξωτερικό, στίχους που θα ερμηνεύσουν αξιόλογοι καλλιτέχνες και συγχρόνως ερευνώ για την ιδέα ενός καινούργιου βιβλίου

13.  Μια φράση που σας εκφράζει ως άνθρωπο;
Όλα θα πάνε καλά!

Πηγή: femalevoice.gr