[Secret Must] Ευανθία Μάγνη – ο «μαγικός» κόσμος της φαντασίας

Με πλούσια φαντασία και δυναμισμό η συγγραφέας και στιχουργός  Ευανθία Μάγνη μιλάει στο Secret Must και μας αποκαλύπτει…

SM: Ευχαριστούμε πολύ που είσαι στο secret must, θέλουμε να μας πεις που γεννήθηκε και μεγάλωσε η Ευανθία Μάγνη;

Εγώ σας ευχαριστώ. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Εδώ τελείωσα το σχολείο, τα παιδικά χρόνια μου ήταν ήρεμα αλλά ήμουν και πολύ ανήσυχο παιδί. Δε ξέρω γιατί αλλά οι καθηγητές μου στον δρόμο ακόμα δεν με χαιρετάνε (γέλια). Πολύ Ελληνίδα μαμά μεγαλώνοντας. Έτρεμα στην σκέψη μήπως κάνουν τα παιδιά μου ότι έκανα εγώ, στην δική μου εποχή είτε οι κίνδυνοι ήταν λιγότεροι, είτε δεν είχα εγώ την αίσθηση του κινδύνου.

SM:Τι είναι αυτό που εξοργίζει την Ευανθία και τι αυτό που λατρεύει στους ανθρώπους;

Με εξοργίζει το «δήθεν» και λατρεύω την ειλικρίνεια. Έχω μάθει να διαβάζω τους ανθρώπους. Ακτινογραφώ τους άλλους , ευτυχώς με μεγάλη επιτυχία. Ψάχνω και ανακαλύπτω συνεχώς την αλήθεια.

SM: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Βασικά, ψάχνω για ελεύθερο χρόνο (γέλια). Αυτό που θέλω είναι να βρω είναι χρόνο για να ξεκουραστώ. Είμαι μόνιμα με μία βαλίτσα στο χέρι και πηγαινοέρχομαι. Ταξιδεύω πολύ και ειδικά στην Τουρκία.

SM: Οπότε  μιλάς και Tούρκικα; Άλλες  γλώσσες μιλάς;

Ναι.. μιλάω Τούρκικα, Αγγλικά και λίγα  Γαλλικά, αρκετά για να μπορώ να συνεννοηθώ.

SM:Ποια είναι η σχέση σου με την Τουρκία; Θα σκεφτόσουν να μείνεις κάποια στιγμή εκεί;

Αρχικά η οικογένεια μου, κατάγεται από την Σμύρνη, αυτό και μόνο είναι μια σχέση. Η επόμενη σχέση που έχω είναι η επαγγελματική, με έχουν εμπιστευτεί αρκετοί Τούρκοι καλλιτέχνες. Όσο αφορά το να μείνω εκεί, μου έχει γίνει η πρόταση, γιατί οι περισσότερες συνεργασίες μου είναι εκεί και είναι κάτι που συζητούν μαζί μου σε καθημερινή βάση γιατί είναι λίγο δύσκολη η συνεργασία μέσω τηλεφώνου και δικτύου, περνώ εκεί τον μισό χρόνο με τα αλλεπάλληλα ταξίδια που κάνω, όμως έχω μια οικογένεια εδώ … Σύντομα όμως ίσως χρειάζεται να είμαι περισσότερο εκεί παρά εδώ καθώς σύντομα θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα από ένα καθημερινό σήριαλ σε Τούρκικη παραγωγή όπου θα υπογράφω το σενάριο..

SM: Τυπική ερώτηση αλλά θα στην κάνω. Που είναι πιο ωραία; Ελλάδα ή Τουρκία;

Ανάλογα τι εννοούμαι με το να λέμε πιο ωραία. Πιο εύκολα στην Τουρκία, πιο δύσκολα εδώ. Αλλά να μην αδικούμε την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το πιο όμορφο μέρος του Πλανήτη.

SM: Με ποιους έχεις συνεργαστεί;

Καταρχάς να πούμε ότι πάρα πολλά τραγούδια μας με την Ζωή Τηγανούρια, έχουν διασκευαστεί ήδη στην Τούρκικη γλώσσα, όμως με μια διαφορετικότητα, δεν είναι διασκευές από Τούρκους που απλά του άρεσαν, εγώ γράφω και τον Τούρκικο στίχο, άρα εγώ και η Ζωή, δίνουμε έτοιμα τα τραγούδια μας στην Τούρκικη αγορά. Με έχει κουράσει η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, σε όλα τα κανάλια Τούρκικες σειρές και όλοι να φωνάζουν για αυτό, όμως γιατί δεν υπάρχουν Ελληνικές παραγωγές ; Στο τέλος τέλος … υπάρχει τουλάχιστον μια Ελληνίδα που γράφει για τους Τούρκους και τους αρέσει αρκετά αν κρίνω από την ροή εργασιών μου. Έχω συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες στην Τουρκία και στην Ελλάδα, τελευταία μας δουλειά με την Ζωή είναι η συνεργασία μας με τον Δημήτρη Μπάσηκαι είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα.

Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι δεν είμαι μόνη, τουλάχιστον στον τομέα τον τραγουδιών, είναι όμορφο που συνεργάζομαι με την στενή μου φίλη και κουμπάρα Ζωή Τηγανούρια και μοιραζόμαστε και τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, από κοινού αποφασίζουμε πως που και γιατί.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει μια καταπληκτική δουλειά με τον Στέλιο Διονυσίου και επίσης… άλλη μια μεγάλη συνεργασία με έναν καταπληκτικό Έλληνα τραγουδιστή που όμως δεν θα πω το όνομα του καθότι θα είναι η έκπληξη…

Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να «δένω» τους Έλληνες καλλιτέχνες με τους Τούρκους, μου αρέσει …, έχουμε τόσα κοινά με την άλλη πλευρά του Αιγαίου μας, που αν λείψουν τα πολιτικά παιχνίδια, θα ζούμε ευτιχισμένοι δίπλα – δίπλα και ίσως πιο δυνατοί… γιατί αυτή η συμαχία ίσως φοβίζει… και δεν την θέλουν πολλοί!

SM: Είναι δύσκολο στην Ελλάδα να σε εμπιστευτούν στο καλλιτεχνικό χώρο και κατ’ επέκταση να κρατηθείς;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο αλλά είναι και θέμα τύχης, ίσως περισσότερο θέμα τύχης τελικά.

SM: Πως ήρθε στη ζωή σου η συγγραφή και η στιχουργία;

Από μικρή διάβαζα, διάβαζα πάρα πολύ , έγραφα, αλλά για μένα, είχα τρομερές ανασφάλειες, όμως όλα πήγαν καλά, εμπιστεύθηκα τον εκδότη μου και εκείνος εμένα, ξεκινήσαμε από το πρώτο μου βιβλίο « ο χορός των ψυχών» έγινε και best seller, από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του . Και μετά ήρθε και το επόμενο «Τα μυστικά του φάρου»

 

SM: Μας ετοιμάζεις τίποτα καινούριο; Ποιες είναι οι εμπνεύσεις σου;

Ναι, το επόμενο βιβλίο μου έχει τίτλο «οι μάσκες» και θα εκδοθεί μέσα στο 2014. Εμπνέομαι από γεγονότα της ζωής μου, από στιγμές, από κάτι όμορφο η άσχημο που θα ακούσω, θα δω ή θα βιώσω., παίρνω το κυρίως θέμα, το επεξεργάζομαι και μετά πλάθω μια εικονική ιστορία του πως θα έπρεπε να είναι η πως θα ήθελα να είναι και κάπου εκεί ανοίγω το laptop και αρχίζω να γράφω… όμως κάθε φορά που φτάνω στην τελευταία σελίδα λέω στους δικούς μου… εντάξει τελείωσε, τώρα τραβήξτε με έξω στην πραγματικότητα! Μόλις τελειώσω ένα βιβλίο θέλω να ξεχάσω τους πάντες, δεν θέλω να δεθώ με κανέναν από τους ήρωες μου, όταν γράφω δένομαι μαζί τους και γίνονται κομμάτι της ζωής μου, ξυπνώ κοιμάμαι τρώω μαζί τους, μιλάμε πάμε βόλτες, όμως στην τελευταία σελίδα, επιστροφή στην πραγματικότητα και αντίο.

SM: Ποιο είναι το αγαπημένο σου από αυτά που έχεις γράψει;

Δεν το έχω γράψει ακόμα

SM: Έχεις γράψει στίχο με πολιτικό περιεχόμενο;

Όσο αφορά τους στίχους κυρίως γράφω ερωτικούς, όμως έχω γράψει ένα τραγούδι για την Ελλάδα του σήμερα γιατί είμαι θυμωμένη. Στην Ελλάδα έχουν γίνει όλα τραγικά και χρειαζόμαστε μια ριζική αλλαγή στο πολιτικό καθεστώς και σε όλους αυτούς που μας κυβερνούν. Μας έχουν ξεπουλήσει…

SM: Παρ’ όλη όμως αυτή την κατάσταση συνεχώς γεννιούνται νέα τραγούδια και αυξάνονται και οι δημιουργοί.

Η έμπνευση δεν σταματάει. Είμαστε λαός με έμπνευση, μεράκι και όνειρα ότι και να γίνει.

SM:Τα δικά σου όνειρα;

Τα δικά μου όνειρα αφορούν την οικογένεια μου, τα παιδιά μου, τα προσωπικά μου όνειρα, έχουν εκπληρωθεί τα περισσότερα είμαι τυχερή, πολύ τυχερή.

SM:Στο κομμάτι της στιχουργίας αν κάποιος έρθει και σου πει θέλω να μου γράψεις ένα τραγούδι με θέμα κάτι συγκεκριμένο θα το κάνεις;

Έχει τύχει αυτό κατόπιν παραγγελίας γνωστού μουσικοσυνθέτη, το ήθελε το έκανα, το είδα σαν πρόκληση, όμως όχι έμπνευση… άλλο η παραγγελία και άλλο η καλλιτεχνία. Προτιμώ να γράφω τις δικές μου εμπνεύσεις.

SM:Τι θα συμβούλευες όλους αυτούς που θέλουν να γράψουν τα συναισθήματα τους σε μια κόλλα χαρτί;

Να είναι ειλικρινείς και όλα έρχονται. «Πλάγια» θα είναι παροδικό.

SM: Νιώθεις ότι έχεις βρει το νόημα της ζωής;

Φυσικά, από πολύ μικρή.

SM:Ποιο είναι το Secret Must της ζωής σου;

Όλα θα πάνε καλά γιατί το λέω εγώ….

Πηγή: secretmust.gr