Μία Γερακίτισσα «κατακτά» την Τουρκία!

Μεγάλη καριέρα διάγει στην Τουρκία η Ελληνίδα στιχουργός και συγγραφέας, Ευανθία Μάγνη, υπογράφοντας συνεχώς νέες συνεργασίες με κορυφαίους ερμηνευτές της γειτονικής χώρας. Μάλιστα, η Ευανθία, η οποία κατάγεται από το Γεράκι Λακωνίας, κέρδισε το βραβείο καλύτερης στιχουργού για το έτος 2014 από τον Οργανισμό Πολιτισμού της Τουρκίας.

Η Ευανθία Μάγνη έχει γράψει τραγούδια και για Έλληνες ερμηνευτές όπως οι Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης και Στέλιος Διονυσίου, cd του οποίου φέρει εξ’ ολοκλήρου στιχουργικά την υπογραφή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λάκαινα στιχουργός και συγγραφέας εκπροσωπεί την Sony Turkey στην Ελλάδα. Η γνωστή στιχουργός και συγγραφέας αισθάνεται πανευτυχής που ενώνει μελωδικά την Ελλάδα και την Τουρκία. Η Sony Turkey κάνει παραγωγές με Έλληνες καλλιτέχνες, στα πλαίσια της μουσικής ένωσης των δύο χωρών. Η Sony Music της Τουρκίας έχει ήδη ξεκινήσει ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Επίσης, η Ευανθία Μάγνη, συμμετέχει στο δισκογραφικό ντεμπούτο της εταιρείας Spider Music, γράφοντας τους στίχους και τη μουσική (μαζί με το Χρήστο Γιώτη) του τραγουδιού «Θάλασσά μου», που ερμηνεύει η Νίνα Καραπάνου, τους στίχους του κομματιού «Θα ‘θελα» με ερμηνευτή το Χρήστο Καρβέλα, αλλά και τους στίχους του τραγουδιού «Πάντα εδώ», που τραγουδούν οι ray.DioS.

Η ίδια είναι συγγραφέας τριών μυθιστορημάτων, τα οποία είναι τα εξής: «Ο χορός των ψυχών», «Τα μυστικά του φάρου» και «Οι μάσκες».

«Θα ήθελα να γράψω ότι γεννήθηκα
στον Άρη... και κατοικώ στη Σελήνη»
Στην προσωπική ιστοσελίδα της Ευανθίας Μάγνη (http://evanthiamagni.com), διαβάζουμε τα εξής: «Η Ευανθία πιστεύει ότι έχει βρει το νόημα της ζωής από πολύ μικρή. Έχει ζήσει ήδη ένα ποσοστό της απόλυτης ευτυχίας αλλά δηλώνει πως το απόλυτο δεν μπορεί ποτέ να ονοματιστεί. Ενέργεια της δίνουν η χαρά της ζωής, ο ήλιος και η ελπίδα από τα πρόσωπα που αγαπά. Εσωστρεφής και συναισθηματική, πιστεύει ότι οι ήρωες του σήμερα είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, όλοι οι συνάνθρωποι της που ενώ υποφέρουν, κρατούν την αξιοπρέπεια τους και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Οι άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να χαμογελούν παρά την κατάσταση στην οποία ζουν. Ο αγαπημένος της συνθέτης είναι ο δημιουργός, καθώς όπως πιστεύει, η μουσική των κυμάτων, την νύχτα, κάτω από τα αστέρια, είναι μοναδική. Το βιβλίο που τη σημάδεψε είναι η βίβλος. Μεγαλύτερη επιτυχία της θεωρεί τα παιδιά της και πίνει τόσο καφέ που μερικές φορές αναρωτιέται αν κυλάει στις φλέβες της αντί για αίμα. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να ονειρεύεται και να αποτυπώνει τα όνειρα της στο χαρτί».

«Θα ήθελα να γράψω ότι γεννήθηκα στον Άρη ... και κατοικώ στην Σελήνη... Όμως η αλήθεια είναι ότι γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Αθήνα», λέει η Ευανθία.