Η συγγραφέας Ευανθία Μάγνη στο entertv.gr: Όπως η ηρωίδα μου η Υπατία όλοι ψάχνουμε το "Κισμέτ" μας!

Η συγγραφέας Ευανθία Μάγνη με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της, Κισμέτ  μίλησε στο entertv.gr.

Ποιο ήταν το σημείο που είπατε θέλω να γράψω αυτό το βιβλίο;

 

Το σημείο που έχουμε φτάσει όλοι, το σημείο που ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι πρέπει να ξανασυστηθείς με κάποια άτομα, αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να γνωρίσεις το πραγματικό εγώ τους,  που κρύβουν πίσω από μάσκες.

Πως αισθάνεστε όταν ολοκληρώνετε  ένα βιβλίο;

Χαρά σαν μια μητέρα που μόλις απέκτησε ένα μωρό και αμέσως μετά θλίψη... γιατί πρέπει να θρηνήσω τους ήρωες μου, να τους θάψω και να βγουν από το υποσυνείδητο μου, να επιστρέψω στην πραγματικότητα. Είναι επικίνδυνο ένας συγγραφέας να ταυτιστεί τόσο που να μείνει εγκλωβισμένος μέσα στην ιστορία που επινόησε.

Θεωρείτε ότι τα social media βοηθούν τους συγγραφείς;

Φυσικά ίσως περισσότερο από κάθε άλλο μέσω πλέον. Όλοι μας περνάμε ώρες στο διαδίκτυο,  από εκεί ενημερωνόμαστε για τα πάντα. Εγώ προσωπικά ακόμη και τις ειδήσεις τις διαβάζω από τα blog.

Έχετε γράψει το τραγούδι Όνειρα Χαμένα,  που ακούγεται συχνά στην τηλεοπτική σειρά ΜΠΡΟΥΣΚΟ.  Από που που εμπνευστήκατε για τον στίχο;

Το όνειρα χαμένα είναι ένα τραγούδι που συνυπογράφω με τους αγαπημένους φίλους Ανδρέα Κατσιγιάννη και Κώστα Μακεδόνα.  Η  δική μου έμπνευση ήταν η Σμύρνη, η Σμύρνη που άφησαν οι πρόγονοι μου και η ιστορία της οικογένειας μου. Ο Κώστας Μακεδόνας το ερμήνευσε μοναδικά και τον ευχαριστώ πολύ που συνδημιουργήσαμε μαζί κάτι τόσο όμορφο.

Ποιο είναι το motto της ζωής σας;

Timendi causa est nescire (λατ. σε μετάφραση, η αιτία του φόβου είναι η άγνοια)

 Ποιοί είναι οι σημερινοί στόχοι σας και πως σκέφτεστε να τους πετύχετε;

Στόχος μου αυτή την εποχή είναι να βοηθήσω νέα παιδιά με φιλοδοξίες, όνειρα και όραμα. είμαι ιδρυτικό μέλος της Spider Music και  μαζί με τους φίλους και  συνεργάτες προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πραγματικότητα όλα αυτά.  Έχουμε θέσει υψηλούς στόχους και μέρα με την μέρα κατακτούμε όλο και περισσότερους.

Σαν δημιουργός ανησυχείτε για την Ελλάδα του σήμερα;

Όχι καθόλου, δεν ανησυχώ για την πατρίδα μου!  Ανησυχώ για τους εκπροσώπους μας στην Βουλή, για τις αποφάσεις που νομίζουν ότι μπορούν να πάρουν για εμάς χωρίς εμάς, ανησυχώ για το δικό τους μέλλον όταν οι μάσκες πέσουν κάτω. Η  Ελλάδα δεν με κάνει να ανησυχώ! Έχω την πιο δυνατή και όμορφη πατρίδα του κόσμου και θα τα καταφέρει!

Αγαπημένο  τραγούδι η βιβλίο που έχετε γράψει;

Δεν το έχω γράψει ακόμη, όχι γιατί δεν αγαπώ ότι έχω γράψει μέχρι σήμερα αλλά όλα κρατούν την ίδια θέση στην καρδιά μου.  Όταν θα γράψω κάτι που θα αποκτήσει ιδιαίτερη θέση τότε θα σταματήσω να γράφω,  γιατί δεν θα μπορέσω να το αποχωριστώ,  να το μοιραστώ.

Μιλήστε μας λίγο για την ηρωίδα του βιβλίου σας.

Η Υπατία είναι μια σημερινή γυναίκα, μια μπερδεμένη γυναίκα που αποφασίζει να ενδοσκοπήσει και να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της. Ξεκινά λοιπόν ένα ταξίδι που εκεί θα συναντήσει το κισμέτ, το πεπρωμένο της και μαζί θα πορευτούν στο να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει. Θα ήθελα όμως να το διαβάσετε και να μου πείτε εσείς την άποψη σας και πως την κρίνετε.

Είναι στο πρόγραμμα σας κάποια παρουσίαση του βιβλίου και πότε;

Όχι μία αλλά πολλές. Έχουμε προγραμματίσει με τον εκδότη μου,  Σάββα Προβατίδη, μια σειρά παρουσιάσεων του βιβλίου σε Ελλάδα και Κύπρο. Κυριολεκτικά θα λείπω  όλο το καλοκαίρι. Θέλω πολύ να γνωρίσω από κοντά τους αναγνώστες μου και να συζητήσω μαζί τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάτι.